Escrima!

Wil je jezelf leren verdedigen? Eskrima is de vechtstijl van de Filipijnen. In de loop van eeuwen ontwikkelde zich daar een aparte stijl met heel eigen technieken en trainingsmethoden. Zowel het ongewapende gevecht-, als het gewapende gevecht (mes, zwaard, stok) worden getraind. Het ontwapenen van de tegenstander is een essentieel onderdeel van Eskrima.

Escrima is een zeer compleet en realistisch systeem. Escrima gebruikt trappen, stoten en klemmen om een tegenstander te verslaan. Je leert hoe jezelf op een realistische manier kunt verdedigen tegen bijvoorbeeld een mesaanval. Bij Escrima leer je vanaf het begin met diverse wapens om te gaan. Escrima laat zeer zeer goed combineren met Pangamut, het Fillipijnse MMA-Systeem, met o.a. veel technieken voor het grondgevecht.

De bekendste Eskrima-beoefenaar was Bruce Lee, grondlegger van het Jeet Kune Do Kung-Fu.

Er zijn diverse wedstrijdvormen.
Gehuld in beschermende kleding en een metalen masker gaan de vechters elkaar met stokken te lijf.

Of een deelnemer demonstreerd zijn technisch kunnen, waarna een jury een score toekent.

De Eskrima-lessen worden gegeven door de meervoudig Europees- en wereldkampioenen Bram Hoogendoorn en Yvonne Hoogendoorn.

Het volgende filmpje is gemaakt in de dojo van Health & Fitness Charlois / Fit2Fight.

Interesse in Eskrima? Je kunt het leren bij Fit2Fight, het beste vechtsportcentrum van Rotterdam-Zuid / Charlois. Hier vind je het lesrooster, onze scherpe tarieven en onze lokatie. Kom gerust eens langs. Een proefles is in veel gevallen gratis. Voor meer info, neem gerust even contact op.