55+ Fitness!


Een gezonde levensstijl is juist voor 55plussers van belang. Health en Fitness Charlois biedt 55+Fitness aan.

55+Fitness is een aangepaste trainingsvorm waarbij gezond bewegen op een gezellige manier en tegen een aangepast tarief centraal staat. Tevens kun je de nodige sociale contacten opdoen met leeftijdsgenoten.

Het is in principe voor iedereen geschikt, ongeacht leeftijd en lichamelijke conditie. Omdat de zwaarte van de oefeningen eenvoudig aan te passen is, kan er rekening worden gehouden met de sterke en zwakke punten van iedereen. De training kan zonder problemen worden aangepast, en je kunt dus zo licht of zo zwaar trainen als je zelf wilt. Rekening houden met je eigen fysieke mogelijkheden en beperkingen is geen enkel probleem.

Bij de training wordt er gebruik gemaakt van diverse soorten apparatuur en trainingsattributen. Cardio-apparatuur, zoals bv. een loopband, roeimachine of stepper, is bedoeld om het uithoudingsvermogen te verbeteren. Je verbrandt er extra calorieŽn mee, dus in combinatie met een dieet is cardiotraining geschikt voor mensen die willen afvallen. Met cardiotraining worden er ook spieren verstevigd die in het dagelijks leven van belang zijn voor zaken zoals lopen, fietsen, traplopen, enz.

Verder zijn er ook spierverstevigende oefeningen mogelijk. Hiervoor wordt de nodige gewichtsapparatuur gebruikt, maar ook losse gewichten, zoals dumbells en barbells, en verder ook Cross-Fitness attributen, zoals Clubbells en TRX.

Ook een belangrijk onderdeel voor senioren: het trainen van het evenwicht, waardoor vallen kan worden voorkomen.

Voordelen van 55+Fitness:

55+Fitness helpt om langer vitaal te blijven en zorgt ervoor dat u langer in goede gezondheid blijft leven. Het bestrijdt overgewicht, hoge bloeddruk, hartkwalen en stress en leidt tot verbeteringen in coŲrdinatie, kracht, balans, flexibiliteit, ademhaling, spijsvertering, emotionele balans, uithoudingsvermogen, energie en algeheel gevoel van welzijn.

Het geeft verbetering bij hoge bloeddruk, artritis, rugpijn, gewrichtsklachten, ademhalingsproblemen, spijsverterings- en zenuwstoornissen, ziekte van Parkinson, hersenbeschadigingen, MS, beroerte en hartkwalen. 55+Fitness ondersteunt het immuunsysteem, verbetert de lichaamshouding, vermindert de degeneratie van de ruggengraat, bevordert de botdichtheid, helpt vallen bij ouderen te voorkomen en is gunstig voor het vetgehalte in het bloed wat o.a. helpt om aderverkalking te voorkomen.

De begeleiding is in handen van Drs. Carlo Thuvis, sportinstructeur, psycholoog en bewegingswetenschapper, en Ronald Thuvis, sport-instructeur, haptonomisch masseur en NGS/NSF-erkend sportmasseur.


Ook sporten bij Health & Fitness Charlois, het beste fitnesscentrum van Rotterdam-Zuid / Charlois? Hier vind je het lesrooster, onze scherpe tarieven en onze lokatie. Kom gerust eens langs. Een proefles is in veel gevallen gratis. Voor meer info, neem gerust contact op.

Wij verkopen diverse Voedings-Supplementen zoals Multi-Vitaminen, Maaltijdvervangers en FatBurner-capsules. Voor diverse Fitness-producten; bezoek onze Fitshop!