ALGEMENE BEPALINGEN:

Ook bij Health & Fitness Charlois / Fit2Fight hebben de klanten zich te houden aan de algemene bepalingen. Ze gelden voor iedereen. Deze bepalingen kunnen van invloed zijn op de sfeer in -, en de uitstraling van de sportschool (we houden het graag gezellig), maar kunnen ook te maken hebben met zaken als betalingscontrole, hygiëne en veiligheid. Het is dus van belang, dat de bepalingen worden nageleefd. Als een klant weigert de bepalingen na te leven, kan in het uiterste geval de toegang tot de sportschool worden ontzegd.


De belangrijkste bepaling:

Volg de instructies van leiding en personeel op. De leiding en het personeel hebben in principe altijd gelijk, ook als ze geen gelijk hebben. We doen natuurlijk ons best om het jou als klant zoveel mogelijk naar de zin te maken, veilig te laten trainen, enz. Dus zit je ergens mee? Kom gerust even overleggen. Wij zijn heel redelijk.


Kleding/Hygiëne:

Sporten s.v.p. in sportkleding, dus niet in een spijkerbroek, op slippers, enz. Niet trainen op de zelfde schoenen waarmee je ook buiten loopt. De sportkleding moet heel en schoon zijn. Dus als je nog een fris gewassen T-shirt hebt liggen, maar er zitten nog wel wat verfvlekken en een gat in van die laatste verbouwing, mag je er toch niet in trainen. Niet met schoenen op de Judomat lopen. Het klinkt allemaal heel logisch, maar toch wordt het nog wel eens vergeten.

Persoonlijke hygiëne is natuurlijk belangrijk in een sportschool. Daarom wordt het door ons erg op prijs gesteld als je daar rekening mee wilt houden. Zorg bv. voor schone nagels en frisse voeten. Laat je bij het trainen zweet achter op een toestel of de vloer? Gebruik even je handdoek om het droog en schoon te maken.

Zie je in de sportschool iets van vuil of rommel? Meld het even bij de leiding. Die kan er dan direct iets aan doen!


Fitness:

Bij de ingang tegenover de herenkleedkamer vind je 2 railtjes, bedoeld voor het plaatsen van je contributiekaart. Gelieve daar je contributiekaart voor aanvang van de training te plaatsen. Als je de sportschool weer verlaat, neem dan a.u.b. je kaart weer mee. Mocht je je kaart vergeten mee te nemen, dan wordt deze in het groene bakje naast de railtjes geplaatst. Je kunt je kaart daar dus de volgende keer weer terugvinden. Heb je een strippenkaart, laat deze dan voor de training aftekenen en berg hem dan gelijk weer op, dus niet op de railtjes plaatsen i.v.m. de kans op verlies.

Ruim stangen, dumbells, kettlebells, clubbells, halterschijven, handgrepen, halterbankjes, sluitringen, stelpennen, enz., enz. altijd netjes op. Plaats dumbells, schijven, e.d. van gelijk gewicht bij elkaar. Op die manier wordt de fitnessruimte overzichtelijker, kun je de benodigde spullen sneller vinden, en train je veiliger. Het is niet leuk en potentieel gevaarlijk om over gewichten te moeten struikelen, die door een ander niet zijn opgeruimd. Verder is bv. het oppakken van dumbells en het terugplaatsen ervan in de rekken een prima bicepstraining. Mocht je een onveilige of rommelige situatie aantreffen, waarschuw gerust even de leiding.

Verder is bij het fitnessen het trainen met een handdoek verplicht. Gebruik de handdoek om bv. op de zitjes te leggen, toestellen na gebruik weer droog te maken, enz. Voor handgrepen e.d. vind je in de fitnessruimte vrij te gebruiken ontsmettingsmiddel en keukenrol.


Overige sporten:

Toon voor de training je contributiekaart aan de betreffende instructeur/instructrice Heb je een strippenkaart, laat deze dan voor de training aftekenen en berg hem dan gelijk weer op. Dit i.v.m. de kans op verlies.


Diefstal :

De sportschool is niet verantwoordelijk bij verlies of diefstal van je spullen. Let dus goed en neem liever geen diefstalgevoelige zaken mee naar de sportschool. We kunnen eventueel sieraden, portemonnees e.d. voor je opbergen, maar ook dan accepteren wij verder geen enkele verantwoordelijkheid.


Blessures:

Bij sportbeoefening kunnen blessures ontstaan. Bij het beoefenen van bv. een vechtsport kun je wel eens tegen een onbedoeld harde trap of klap aanlopen, verkeerd terecht komen bij een val, enz. Bij fitness verrek je misschien een spier of valt er een gewicht op je voet. Wij proberen dit soort ongelukken zoveel mogelijk te voorkomen. Daarom moeten de instructies van ons personeel zoveel mogelijk opgevolgd worden. De sportschool kan verder niet verantwoordelijk worden gesteld voor blessures. Deelname aan één van onze activiteiten is geheel voor eigen risico, en we doen een beroep op je gezond verstand om ongelukken zoveel mogelijk te voorkomen.


Wil je ook sporten bij Health & Fitness Charlois / Fit2Fight, het beste vechtsport-, krachtsport- en fitnesscentrum van Rotterdam-Zuid / Charlois? Hier vind je het lesrooster, onze scherpe tarieven en onze lokatie. Kom gerust eens langs. Een proefles is in veel gevallen gratis. Voor meer info, neem gerust contact op.