Krachttraining!

Krachttraining blijft onverminderd populair en is een van de meest effectieve activiteiten om de gezondheid positief te beinvloeden. Het is bekend uit onderzoek dat krachttraining kan helpen om de botten te versterken en om lichaamsgewicht te controleren.

Er zijn verschillende vormen van kracht te onderscheiden, en vele manieren om de verschillende vormen van kracht te verbeteren. De mogelijkheden voor verschillende types van krachttraining bij Health en Fitness Charlois, het beste fitnesscentrum van Rotterdam-Zuid, zijn talrijk en gevarieerd.

Een van de vormen van kracht, die mensen door gerichte training kunnen verbeteren is de maximale kracht. Hiervoor wordt meestal gebruikt gemaakt van gewichten, die eenvoudig verhoging van de belasting mogelijk maakt. Een voorbeeld van een sport die dit vraagt is powerlifting.

Een andere vorm is kracht-uithoudingsvermogen, de capaciteit om een behoorlijk intensieve kracht-inspanning gedurende enige tijd vol te houden. Voorbeelden hiervan is een sport als kettlebell/girevoy sport. Niet alleen kettlebells, maar ook macebells, clubbells, powerstraps en zandzakken worden hiervoor vaak gebruikt.

Een derde veelgebruikte vorm is explosieve kracht, een zo zwaar mogelijk gewicht optillen, zoals men doet met Olympisch gewichtheffen. Ook kogelstoten en slingeren zijn hiervan voorbeelden. Ook voor de training hiervan maakt men veel gebruik van kettlebells, clubbells , medicinballen en zandzakken.

Sportbeoefenaren kunnen hun prestaties in hun favoriete sport verbeteren door gerichte krachttraining, de macebell, clubbells en de zandzak zijn afkomstig uit de worstelsport, maar ook voetballers, zwemmers en tafeltennissers maken gebruik van allerlei vormen van krachttraining. Een nieuwe trend is het tactiese fitness, specifiek voor bv.militairen, politie en brandweer.

De meeste mensen willen fit en gezond worden en blijven. Een term die vaak gebruikt wordt is functionele kracht. Daarmee wordt bedoeld een combinatie van verschillende vormen van kracht, balans, co÷rdinatie, conditie en lenigheid. Een correct getraind lichaam met een juiste balans in eigenschappen, zal beter functioneren en minder snel slijtage vertonen. Door de juiste training kan men bv.veel rugklachten voorkomen.

Andere voordelen hiervan zijn het kunnen deelnemen aan activiteiten als roeien, fietsen, klimmen, optillen van een gewicht, bv. een zware boodschappentas, en met dit gewicht een tijdje kunnen sjouwen.

Hiervoor zijn er bij Health en Fitness Charlois vele mogelijkheden. Niet alleen de benodigde apparatuur en attributen maar ook de nodige kennis om een goed trainingprogramma te maken. De begeleiding is o.a. in handen van Drs. C.W. Thuvis, psycholoog / bewegingswetenschapper.

Wil je ook sporten bij Health & Fitness Charlois, het beste krachtsport- en fitnesscentrum van Rotterdam-Zuid / Charlois? Hier vind je het lesrooster, onze scherpe tarieven en onze lokatie. Kom gerust eens langs. Een proefles is in veel gevallen gratis. Voor meer info, neem gerust contact op.

Wij verkopen Voedings-Supplementen zoals Multi-Vitaminen, Creatine, Amino-Acids, Eiwit-shakes, Maaltijdvervangers en FatBurner-capsules. Voor diverse Fitness-producten; bezoek onze Fitshop!