Man-Do-Kwan!

Wat is Mandokwan?

Mandokwan is een systematische manier om te trainen in vechtkunst. Eer zijn verschillende onderdelen en facetten die elkaar aanvullen en versterken.

Mandokwan is opgebouwd uit en geinspireerd door verschillende vechtkunsten. Mandokwan is niet alleen maar een combinatie van verschillende vechtsporten, maar heeft een eigen logica en systematische opbouw. Het belangrijkste streven is de hoogste effectiviteit in het zichzelf verdedigen terwijl tegelijkertijd de gezondheid bevorderd wordt, ondersteunend aan dit doel is er een nog een sportgedeelte, waar in men op een speelse en leuke manier de juiste vaardigheden verder ontwikkeld.

Mandokwan traint de meest voorkomende technieken uit de in Nederlandse meest voorkomende vechtkunsten. Als men zich in Nederland moet verdedigen is er een zeer grote kans dat men in de Mandokwan training reeds bekend is geworden met deze technieken en de verdediging ertegen. Door deze training profiteren wij ook van de ervaring die in de loop der tijd opgedaan in deze vechtkunsten, vaak zijn deze vechtkunsten specialisaties.

Taekwondo --- beentechnieken

Kickboksen --- knie/elleboog/clinchtechnieken

Boksen --- stoottechnieken

Pancrase --- worstel/klemtechnieken

Jiu Jitsu --- grond/wurgtechnieken

Kungfu --- hand/wapentechnieken/mentale, meditatietraining

Deze vechtkunsten zijn niet alleen specialisaties in het gebruik van de technieken, maar vooral ook in de beste manier van trainen. We maken dan ook gebruik van vele verschillende trainingsvormen. Voorbeelden hiervan zijn trapschildtraining, verschillende soorten van sparren, verdediging tegen wapens en meerdere personen. Behalve van de ervaring uit de verschillende vechtkunsten, wordt er ook gebruik gemaakt van kennis uit de sportpsychologie, yoga, daoyin en meditatie.

De training is veelzijdig, gezond en VEILIG. Hij is veilig omdat met de training rekening wordt met de persoonlijke ervaring en conditie van iedereen. De training is goed opgebouwd en wordt gegeven door zeer ervaren en goed opgeleide instructeurs. Door de training krijgt men een betere conditie, lenigheid, balans, kracht en reactievermogen.


Wat is uniek aan Mandokwan?

Mandokwan is zoals gezegd niet alleen maar een samenstelling van verschillende vechtkunsten maar een duidelijk, goed doordacht systeem. Mandokwan betekent de school van de tienduizend wegen van de mens. Dit wil kortweg zeggen dat zowel al het kwade als het antwoord daarop van alle mogelijke richtingen kan komen. De interactie van de persoon en zijn omgeving bepalen de situatie en moet zo goed mogelijk begrepen worden. Door gevaarlijke situaties snel en juist te leren herkennen en daarop te leren reageren wordt men voorbereid om zich goed te kunnen verdedigen. De vechtkunsten, aangevuld met moderne mentale training, geven hiervoor de juiste lichamelijke en mentale training.

Uniek aan Mandokwan is de manier van trainen. Een voorbeeld hiervan is de warming-up. Elke oefening is toepasbaar in het gevecht. Ook het sportgedeelte is ondersteunend voor de zelfverdediging. Iedereen leert zijn eigen unieke kwaliteiten te verbeteren en te gebruiken. De technieken zijn zo eenvoudig te begrijpen en uit te voeren dat iedereen ze kan toepassen. Een voorbeeld?! Aanval: Iemand die recht voor u staat, wilt u beetpakken. Verdediging: Een knietje in het kruis. En hoe maak ik een correcte en goede knie? Stel voor een bankje, dat recht voor u staat, op te stappen. Als dit niet duidelijk begrepen wordt, is het zeker nodig om te komen trainen. Alhoewel de training zeer modern is worden traditionele waardevolle vaardigheden zoals ademhaling en beheersing niet vergeten.

Verder wordt er ook aandacht besteed aan wapens zoals mes en stok, maar ook aan het gebruik van objecten die toevallig voor handen zijn, zoals kledingstukken of paraplu.

Een ander voordeel van trainen van het Mandokwan is dat het makkelijk gecombineerd kan worden met andere vechtsporten of fitness. Wij geven ook Kung-Fu, kickboksen en Escrima. Kortom, reden genoeg om eens een gratis proefles te komen doen.

De meeste trainingen worden gegeven door C. Thuvis, hij heeft 40 jaar ervaring in vechtsporten.

Wil je ook sporten bij Fit2Fight, het beste vechtsportcentrum van Rotterdam-Zuid / Charlois? Hier vind je het lesrooster, onze scherpe tarieven en onze lokatie. Kom gerust eens langs. Voor meer info, neem gerust contact op.