Sportondersteunende training / Sportspecifieke training!

Wil je beter presteren in jouw sport, dan is sportondersteunende training, ook wel sportspecifieke training genoemd, haast onmisbaar. Sportondersteunende training is voor elke sporter een uitstekende basis maar zeker voor de sporter op hoog niveau een absolute must.

De prestatiebepalende eigenschappen verschillen natuurlijk per sport. Denk bv. aan lenigheid, balans, reactievermogen, snelheid, conditie en kracht. Als één van deze prestatiebepalende eigenschappen onvoldoende ontwikkeld is, kunnen prestaties achterblijven.

Voor iedere sport, maar ook voor iedere sporter op zich, zal op een andere manier moeten worden getraind. Een roeier bv. zal vooral veel profijt hebben bij conditie en krachttraining. Een worstelaar zal alle eerder genoemde prestatiebepalende eigenschappen willen ontwikkelen.

Verder heeft iedere sporter zijn eigen "zwakke- en sterke punten", die door de juiste oefeningen meer in balans kunnen worden gebracht.

Kracht is voor de meeste sporten onmisbaar. Met name bij kracht- en snelheid gerelateerde sporten is het een prestatiebepalende factor. Kracht is nodig om snelheid te maken, en om snelheid te houden. Het is dus belangrijk om niet alleen kracht te ontwikkelen, maar ook om de spieren te “leren” die kracht op het juiste moment te kunnen omzetten in snelheid.

Een ander belangrijk doel van sportondersteunende training is blessurepreventie. Een goed getraind lichaam is meer in balans en kan hierdoor een grotere belasting verdragen.

Health & Fitness Charlois heeft de juiste apparatuur en trainingsmaterialen in huis om werkelijk sportspecifiek te kunnen trainen. Het gaat hier immers niet zo zeer om het trainen van één enkele spiergroep per oefening, maar om de bij de sport behorende basisbewegingen, zoals duwen, trekken, tillen, gooien, draaien, slaan, trappen, rennen, springen, etc.

Meestal is het gebruik van free-weights bij de training noodzakelijk. Het gaat hierbij niet alleen om halters en dumbells, maar vooral ook om Cross-Fitness-attributen zoals kettlebells, macebells, clubbells, zandzakken, voorhamers, enz.

De begeleiding is in handen van niemand minder dan Drs. Carlo Thuvis, sportpsycholoog / bewegingswetenschapper. Drs. Carlo Thuvis kan ook ondersteuning bieden op het mentale vlak. Focus, concentratie, ontspanning en motivatie zijn ook van invloed op sportprestaties en vallen binnen het werkterrein van de sportpsychologie.

Voor sportondersteunende training ben je dus bij Health & Fitness Charlois aan het juiste adres!

Wil je ook sporten bij Health & Fitness Charlois / Fit2Fight, het beste vechtsport-, krachtsport- en fitnesscentrum van Rotterdam-Zuid / Charlois? Hier vind je het lesrooster, onze scherpe tarieven en onze lokatie. Kom gerust eens langs. Een proefles is in veel gevallen gratis. Voor meer info, neem gerust contact op.

Wij verkopen Voedings-Supplementen zoals Multi-Vitaminen, Creatine, Amino-Acids, Eiwit-shakes, Maaltijdvervangers en FatBurner-capsules. Voor diverse Fitness-producten; bezoek onze Fitshop!