Street-Defence!

Wat is Street-Defence?

De naam Street-Defence zegt het eigenlijk al; jezelf effectief leren verdedigen in een straatgevecht. Het gaat hier om een zelfverdedigingsmethode die o.a. uitgaat van het principe van balansverstoring. Je leert zelf in balans te blijven, terwijl je de tegenstander uit balans brengt. Deze principes vind je ook terug in bepaalde Kung-Fu stijlen, Tai-Chi, Systema, Aikido, en ook wel in Judo. Waar je met Judo zowel over techniek als kracht moet beschikken, gaat het bij Street-Defence vooral om techniek, controle over de tegenstander en timing. Je hoeft er niet sterk voor te zijn.

Je leert in balans mee te geven waar de tegenstander juist weerstand verwacht. Je geeft een tegenstander het gevoel tegen lucht te vechten door op het juiste moment weg te stappen, te ontspannen en mee te geven. Tegelijk leer je weerstand te bieden op het moment dat de tegenstander dit juist niet verwacht. Beheersing van de eigen balans, en inzicht in het balans van de tegenstander zijn essentieel.

Een voorbeeld: hoe heeft de tegenstander de voeten geplaatst? Je denkt vooruit; als je meegeeft of tegenwerkt, hoe zal de tegenstander dan zijn voeten gaan verplaatsen? Als je het verplaatsen van de voeten kunt voorkomen, zal de tegenstander uit balans raken en vallen. Welke techniek pas je hiervoor toe? Dit kun je leren bij Fit2Fight!

Wie geeft les? Drs. Carlo Thuvis, psycholoog en bewegingswetenschapper, met 40 jaar ervaring in diverse vechtsporten. Hij heeft meerdere dan-graden in diverse vechtstijlen, zoals Pancrase, Tae-Kwon-Do, Man-Do-Kwan, en Karate. Hij heeft ervaring als (wedstrijd-)bokser en kickbokser. Trainde Kung-Fu en Tai-Chi in China. Hij trainde Systema met trainers van het Russische leger en de Russische Geheime Dienst. Verder heeft hij ook ervaring als beveiliger in diverse discotheken. Hij weet als geen ander hoe een gevecht er in de praktijk kan verlopen.

Street-Defence is een bron van inspiratie voor iedere vechtsporter, ongeacht ervaring of achtergrond. Het laat zich moeiteloos met ander stijlen combineren. Bij Fit2Fight wordt Street-Defence vooral gecombineerd met Bagua KungFu en Man-Do-Kwan, omdat deze stijlen elkaar versterken en completeren.

Wil je ook sporten bij Fit2Fight, het beste vechtsportcentrum van Rotterdam-Zuid / Charlois? Hier vind je het lesrooster, onze scherpe tarieven en onze lokatie. Kom gerust eens langs. Een proefles is in veel gevallen gratis. Voor meer info, neem gerust contact op.