Waarom zou je sporten?


Positieve effecten van sportbeoefening:

Ongeacht welke sport je gaat beoefenen bij Health & Fitness Charlois / Fit2Fight, het beste Fitness en vechtsportcentrum van Rotterdam-Zuid; sporten is goed voor je! Op deze pagina vind je info over de vele voordelen. Het is een samenvatting, want over dit onderwerp kunnen hele boekdelen geschreven worden.

Voordelen van sportbeoefening in het algemeen: helpt om langer vitaal en gezond te blijven. Werkt levenverlengend. Het bestrijdt overgewicht, hoge bloeddruk, hartkwalen en stress en leidt tot verbeteringen in co÷rdinatie, kracht, balans, flexibiliteit, ademhaling, spijsvertering, emotionele balans, uithoudingsvermogen, energie en algeheel gevoel van welzijn. Het geeft verbetering bij hoge bloeddruk, artritis, rugpijn, gewrichtsklachten, ademhalingsproblemen, spijsverterings- en zenuwstoornissen, ziekte van Parkinson, hersenbeschadigingen, MS, beroerte en hartkwalen. Ondersteunt het immuunsysteem, verbetert de lichaamshouding, vermindert de degeneratie van de ruggengraat, bevordert de botdichtheid, helpt vallen bij ouderen te voorkomen en is gunstig voor het vetgehalte in het bloed wat o.a. helpt om aderverkalking te voorkomen. Sporten vergroot je overlevingskansen in levensbedreigende situaties, zoals ziekte of een ongeluk.

Natuurlijk wordt je er ook mooier van! Slanker, of juist wat breder en gespierder; atletischer! Je krijgt er meer zelfvertrouwen door en een positiever zelfbeeld. Een positieve uitstraling zorgt verder voor meer veiligheid, omdat je minder snel als potentieel slachtoffer wordt uitgekozen.

Een gezonde levensstijl is dus voor iedereen belangrijk. En iedereen kan sporten, ongeacht leeftijd en lichamelijke conditie. Door te kiezen voor een sport die bij je past, oefeningen te kiezen die bij je passen, en de zwaarte van de oefeningen aan te passen aan je eigen nivo, kan ook jij gezond bewegen. Simpelweg door rekening te houden met je sterke en zwakke punten. De training kan worden aangepast, en zo kun je dus zo licht of zo zwaar trainen als je zelf wilt. Rekening houden met je eigen fysieke mogelijkheden en beperkingen in combinatie met een realistisch verwachtingspatroon helpt om de juiste sport en/of oefeningen te kiezen.

Je kunt natuurlijk altijd bij de leiding van HF Charlois / Fit2Fight terecht voor deskundig advies en/of meer info.

Wil je ook sporten bij Health & Fitness Charlois / Fit2Fight, het beste vechtsport-, krachtsport- en fitnesscentrum van Rotterdam-Zuid / Charlois? Hier vind je het lesrooster, onze scherpe tarieven en onze lokatie. Kom gerust eens langs. Een proefles is in veel gevallen gratis. Voor meer info, neem gerust contact op.